AlittleGiirl

Senaste inläggen

Av Ida Nilsson - 13 maj 2013 21:40

Jag åkte till stallet efter jag varit och kollat på min kompis fotbollsmatch, Mamma skjutsade ner mig och jag gick till stallet för å hälsa på bebben. Klockan va typ halv 4 och så red min lila syrra Charlie och de va så sjukt roligt att se på! Dom stutsade på där över typ hinder på 30 cm, Charlie är alltså en 3 ärig shettis. Ja dog av garv så gulligt de va:') Sen gick jag och tog på alla mina saker på mig själv och Kairos. Ja gick ut och satt mig upp på bebben. Han gick jätte fint när vi red fram och när vi hoppade fram. Sen när vi skulle hoppa bana så hoppade vi 2 hinder sen stannade han på en oxer och då flög jag av och de gick bra fast jag bev jätte sur på kairos och ba " MEN SERIÖST ÄCKELHÄST" fast jag menade de ju inte fick ont i foten men så hoppade jag upp igen och hoppade 3 hinder å de gick jätte bra! Men då kom de då hela världen stannade. Vi skulle hoppa över ett lågt räcke och då snubblade Kairos och vi stupade, jag tappade luften och trodde de va slutet. jag ställde mig upp men då kom cia och tryckte ner mig på backen och jag fick inte röra mig, ja la mig åt sidan och jag blödde jätte mycket från näsan och munnen. Jag var fruktansvärt rädd men de enda ja frågde va hur kairos mådde ifall han levde för jag fick ju inte se honom eftersom ahn va på andra sidan av mig. Mamma fick en sådan chock så de kunde varit slutet för henne oxå. Hon skakade så hon stog och hoppa, hon var rädd att något sjulle gått sönder i mig eftersom jag blödde så mycket. De enda hon sa va ing ambulansen ring ambulansen snälla fort! Mamma kunde inte ringa ambulansen själv för att hon inte visste ad hon skulle göra så Signes Mamma ringde ambulansen och den va påväg. Jag fick en massa filtar över mig, Cia satt vid min sida tills hon va tvungen å gå iväg med mamma och berätta att jag levde att jag inte vad döende att jag pratade och va lugn. Sen kom Emelie och laasig vid mig och pratade, sen kom Jonte och berättade att Kairos hade ett litet sår på bakbenet och att han var okej, och att han mådde bra. Jag blev lättad för jag tänkte inte ett dugg å mig själv, jag sa bara men jag mår bra det är lugt men ja fick inte röra mig. Emelie och Jonte satt vid mig tills ambulansen kom. Vi skrattade och pratade. När ambulansen kom så frågade han min några saker och sånt sen la dom in mig i ambulansen och jag fick säga hejdå till Kairos. De va riktigt jobbigt att åka ifrån honom, ja såg han inte ens, ja låg ju och tittade upp i taket.. 

Resan till sjukhuset gick ganska fort men de va jobbigt, ja fick dropp och sen va vi framme vid sjukhuset. Då la dom in mig på ett rum och frågade vart jag hade ont sen så gick vi på röngten och röngtade vänster handled och nacken med mellanrum, sen gick vi tillbaka för å vänta på resultat nä så skulle dom ju kolla men den friska höger handen för hon hade stt något på den vänsta som dom ville kolla upp. Sen va de bara å vänta. Nackkragen va oskön å gjorde ont. Efter typ 2 timmar i den där förbaskade nackkragen så fick jag ta av mig den! Vilken lättnad men då kändes de som om ja va förlamad i nacken för ja kunde inte få upp den själv när ja skulle sätta mig upp, gjorde sjukligt ont! Jag fick resultatet " en intrycking på handleden" sm dom kallade de, asså de gör så förbaskat ont i handleden!.. Men då sa dom att jag skulle vila handleden men den mådde bra av att röra sig oxå. Så då frågade dom om jag ville ha en stödskena eller stödbinda. Ja sa stöd binda för då tänkte jag att de skulle vara lättare att rida! Så nu måste jag ha stödbinadan i en vecka.. klockan 11 ungefär så fick vi åka hem och jag va riktigt trött efter allt de där Jag åkte förbi Kairos när vi passerade bygdeå, jag klappade om honom och tittade på honom sen klarade jag inte av mer, min hand och kropp gjorde så ont! Då när jag kom hem så dog jag typ, ja la mig i soffan och kollade på tv, somnae inte så fort jag har typ sovit några timmar inatt.

Ni ska bara veta hur jobbigt denna händelse va, alla såg ju när jag stöp, Mamma, julia, Cia, Emelie, Jonte, signe, Ina, celicia och alla dom som var där! Riktigt hemskt va de. Nu ska jag börja om och ta de lungt i hoppnngen, ska kanske hopptävla på blåbärs hoppning på fredag om allt är okej! Skrittade ut bebben ikväll och de känder i kroppen att de gjorde ont. Men inte så farligt. Jag och min älskade bebbe lever ju så det är ganska lungt.

Jag vill tacka alla som stöttat mig! Alla fina kommentaret, alla som va med mig när olyckan inträffade. Jag älskar er, tack så jätte mycket!

Min hjälm och väst mår inte lika bra, tror de blir å köpa nytt alltihop! Men nu ska jag sova, ska försöka ta mig til skolan om jag orkar imorgon. Ha de bra, hoppas ni förstår stämmningen i den här händelsen.  

ANNONS

:D

Av Ida Nilsson - 13 maj 2013 15:38

Tja Signe här!!;)

ANNONS
Av Ida Nilsson - 10 maj 2013 20:21

Ligger i sängen och ser LOL nu är de 4:de gången ja ser den! Såg den i morse oxå. Den e så grymt bra, ja tröttnar aldrig!
For ut å skrittade bebben me mamma runt dalkarså i låg form, imorgon ska jag träna för Emelie och vara på kalas hos världens sötaste hästtjej från stallet! Lilla Tove:) men de ska bli riktigt kul å har den coolaste outfiten klart oxå, den Emelie tycker om. Suprice! Nä nu ska jag fortsätta se LOL å sen äta gotta!
Förresten så gick klubbmästerskapet super! Ja vann LCn me 59.nånting% å kom tvåa i LBn å KM klassen :D avgudar min gamla påwni!

Av Ida Nilsson - 8 maj 2013 21:38

Sitter i mitt mörka rum me datorn i knäet och me mobilen i facet! 


Idag så for jag ut på en promenad med Mamma å bebben, fotade lite osså. Jag har världens vackraste ponny!

Imorgon är de Klubbmästerskap och de ska jag delta i, när ja hade promenerat klart me Kairos så släppte ja ut han i hagen å packade transporten så nu e allt klart! Åker dit imorgon vid halv 8 tiden å lastar ponnyn, sen åker vi till Sikeå å sätter upp dressyrstaketet. Alltid lika roligt att rida ett pogram med sin allra bästa vän inne på banan. ABSOLUT de bästa som kan hända än. 

Nä nu måste jag kolla igenom programmen,lägga fram kläderna, tvätta shabraket, äta något, ställa väckarklockan sen säga GODNATT VÄRLDEN!- Godnatt   

   ~Duärsåvacker~

Av Ida Nilsson - 6 maj 2013 10:27

Matte nu..

Av Ida Nilsson - 5 maj 2013 13:37

Oj vilken dag de ha varit! Tårar och glädje. 

LC: 54.815%
LB: 55,345%
Riktigt fin anläggning inget att klaga på! Nu är de Klubbmästerskap på torsdag, oj oj vad tävlingar!
Jag älskar min ponny, världens finaste<3

 

Av Ida Nilsson - 5 maj 2013 06:27

Nu rullar trailern med finaste ängeln i mot Kåge. Uppdaterar under dagen, puss!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se